Karttapalvelut

Erilaisten karttojen valmistus on ollut Routamapin erikoisalaa viimeisten 10 vuoden ajan.
Toteutamme kustomoituja kartta- ja paikkatietoratkaisuja yrityksille, julkisyhteisöille sekä yhdistyksille pienyrityksen joustavuudella ja ketteryydellä. Laadukkailla karttaratkaisuillamme saavutatte merkittävää lisäarvoa yrityksenne brändin rakentamiseen, tapahtumanne markkinointiin ja viestintään tai rakennusprojektinne suunnitteluun.
Lisätietoja eri karttapalveluistamme löytyy väliotsikoita klikkaamalla.

Opas- ja reittikartat

Visuaalisesti tyylikkäät ja informatiiviset kartat tuovat tapahtumalle merkittävää lisäarvoa markkinoinnin ja yleisilmeen tueksi. Selkeät kartat esimerkiksi mainosmateriaaleissa helpottavat asiakkaita löytämään halutut palvelut, kuten esimerkiksi yrityksen toimipaikan.

Tapahtumajärjestäjien osalta karttaratkaisut helpottavat järjestelyjä, kun sekä tapahtuman suunnittelijat  että kävijät ovat tietoisia toimintojen järjestelyistä.

Opaskarttoja voimme tehdä esimerkiksi

 • Yrityksen toimipisteistä
 • Tapahtuman liikennejärjestelyistä
 • Tapahtuman toiminnoista
 • Areenan- tai stadionin järjestelyistä

Toteutamme erikseen kartat myös tapahtuman rakenteista vastaaville helpottamaan suunnittelua, materiaalien varaamista sekä rakennusvaiheen toimia.

Routamap toteuttaa reittikarttoja eri urheilutapahtumiin esimerkiksi maastohiihdossa, juoksussa tai pyöräilyssä. Kartat toteutetaan muun muassa halutulla värimaailmalla asiakkaan kanssa yhteistyössä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Hyödynnämme kartoissa Maanmittauslaitoksen ilmaisaineistoja, joten pystymme toteuttamaan projekteja varsin ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Olemme toteuttaneet myös useita maastohiihtolatujen homologointiprosesseja, joita kansainvälinen hiihtoliitto FIS edellyttää lajin arvokilpailutapahtumissa.

Karttapalvelut rakentajille ja kunnille

Asemapiirroksella kuvataan tontti tai rakennuspaikka ennen ja jälkeen suunniteltujen rakentamistoimenpiteiden. Asemapiirros liitetään rakennuslupahakemuksen liitteeksi, ja sen tulee olla maankäytttöä ohjaavan lainsäädännön sekä Suomen rakennusmääräyskokoelman säädösten mukainen.

Olemme toteuttaneet asemapiirroksia useiden kuntien rakennuslupaviranomaisille. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Asemakaavan ja erillisen tonttijaon tulee maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) sekä -asetuksen (895/1999) mukaan perustua pohjakarttaan, joka on laadittu yksityiskohdiltaan ja tarkuudeltaan riittävän tarkasti.

Toteutamme yhteistyökumpppaneidemme kanssa kaavan pohjakarttoja JHS 185 säädösten mukaisesti eri maankäytön suunnitelmien tueksi.

Suunnistuskartat

Toteutamme suunnistuskarttaprojekteja yli 15 vuoden kartoituskokemuksella viimeisintä tekniikkaa, ohjelmistoja sekä pohja-aineistoja hyödyntäen. Toteutamme projekteja koko Suomeen, jonka lisäksi olemme toteuttaneet projekteja myös Ruotsissa, Espanjassa, Portugalissa sekä Skotlannissa.

Suunnistuskarttapalvelumme sisältää

 • Pohja-aineistojen hankinnan ja käsittelyn
 • Maastokartoituksen maastotietokonetta ja GNSS-paikannusta hyödyntäen
 • Viimeistelyn sekä maastotarkistukset
 • Karttojen tulostamisen tai viimeistelyn painoa varten

Uusien karttojen lisäksi toteutamme myös vanhojen suunnistuskarttojen ajantasaistus- ja päivitysprojekteja.

Suunnistustapahtumien järjestäjille suunnatut palvelut löytyvät Muut suuunnistuskarttatyöt -kohdan alta.

Suunnistuskarttojen lisäksi valikoimaamme kuuluu myös erikoiskartat hiihtosuunnistusta ja pyöräsuunnistusta varten.

Hiihtosuunnistuksen osalta vastasimme karttakonsulttina maailmancupin avauskiertueen kaikista karttatöistä Ylläksellä vuosina 2013, 2015 ja 2017. 

Karttojen valmistuksen lisäksi tarjoamme karttakonsultin palveluita suunnistuksen eri lajimuotojen tapahtumajärjestäjille. Voimme hoitaa puolestanne kaikki tapahtuman karttatyöt sisältävän palvelukokonaisuuden, jolloin voitte itse keskittää voimavaranne muihin tapahtuman onnistumisen kannalta tärkeisiin toimiin.

Palvelumme voi sisältää esimerkiksi

 • Kilpailukarttojen viimeistelyn
 • Ratojen tulostuskuntoon viimeistelyn
 • Ratatietojen toimittamisen tulospalvelua ja GPS-seurantaa varten
 • Karttojen tulostamisen
 • Tapahtuman muut kartat: esimerkiksi areenakartat, opaskartat, aluekartat, reittikartat, tms.

Omaamme myös laajan kontaktiverkoston käsittäen tulospalvelun, areenatuotannon, GPS-seurannan sekä kuulutuksen & selostamisen ammattilaisia, joten yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa voimme hoitaa laajojakin palvelukokonaisuuksia.

Kaikki palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisiksi.

GPS-seuranta

Toteutamme yhteistyökumppanimme Tmi Pekan GPS-seurannan (gpsseuranta.net) kanssa GPS-seurantapalveluja ulkoilmatapahtumiin.

Tapahtuman seuranta on nähtävissä reaaliaikasesti Internetissä sekä voidaan näyttää myös tapahtumapaikalla.

Lisätietoja: http://www.gpsseuranta.net/

Lisätietoja karttapalveluistamme saat ottamalla yhteyttä!

Voit joko lähettää sähköpostia toimisto(a)routamap.fi, soittaa Tommille (puh +358 50 501 2349) tai lähettää viestiä yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.