fbpx

Sähköinen kiinteistökauppa jouhevoittaa kaupantekoa

Sähköinen kiinteistökauppa

Ollaan Routamapilla noin vuoden päivät tarjottu asiakkaille paperisten kiinteistön kauppakirjojen rinnalla mahollisuutta kiinteistökaupan hoitamiseen sähköisesti. Kauppoja onki tehty jo jonkun verta, ja kokemukset on olleet molemmin puolin pöytää varsin positiivisia.

Meiän mielestä sähköinen kauppa on tulevaisuuden tapa hoitaa kaupanteko, jonka takia halutaanki olla tämän asian kans etujoukoissa. Ja miksi ei oltas, koska kyllähän sähkönen kauppa monelta osin sujuvoittaa ja joustavoittaa prosessia.

 

Mikä sähköisessä kaupassa sit erottuu edukseen?

Ammattilaisten laatimat asiakirjat

Tarjoamme aina ammattilaisten hoitaman palvelun sisältäen asiakirjojen laadinnan sekä neuvonnan, emme pelkästään nippua papereita.

Ei aikataulujen sovittamista

Myyjä, ostaja ja tarvittaessa pankki voivat hoitaa asiakirjojen allekirjoituksen missä vain haluavat. Ei sumplimista kokoontumisen, kellonaikojen tai tilajärjestelyjen kanssa.

Koronaturvallista ja ekologista

Vähemmän matkustusta tarkoittaa vähemmän pakollista liikkumista, kun kaupantekotilaisuuden voi hoitaa kotisohvalta.

Ei tarvetta kaupanvahvistajalle

Sähköisessä kaupassa tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, joten erillistä kaupanvahvistajaa (120 €) ei tarvita.

Useamman kiinteistön kaupassa säästyy rahaa

Sähköistä kauppaa hyödyntäen jokaiselle kohteena olevalle kiinteistölle ei tarvi hakea erikseen lainhuutoa (132 €/kiinteistö), vaan lainhuudatus hoituu yhdellä 185 € asiointimaksulla (sis. asiointimaksun & lainhuudon).

Ei hukkuneita papereita

Kaupan asiakirjat säilyvät sähköisessä kaupassa Maanmittauslaitoksen palvelussa, joten piironginlaatikon asiakirjojen säilytykseen voi unohtaa. Toki halutessaan sähköisesti allekirjoitetun kauppakirjan voi tulostaa myös paperille.

Entäs jos pankki on hommassa mukana?

Ei haittaa, otetaan pankki mukaan kaupantekoon. Nimetään pankki kauppaan asiamieheksi ja hoidetaan kauppahinta sopivalla maksuehdolla. Homma hoituu kätevästi sähköisiä välineitä hyödyntäen.

Kaupanteko onnistuu sähköisesti siis nopeasti riippumatta siitä, missä päin maata osapuolet reissaavat. Olit sitten Ylitorniolla tai Helsingissä tai vaikka mökillä keskellä mettää, kaupankäynti sujuu helposti ja vaivattomasti asiantuntijoidemme jeesillä.

Huom! Sähköinen kauppa onnistuu ainoastaan, mikäli lainhuutotodistuksen tiedot ovat ajan tasalla. Lainhuutotodistuksesta tulee siis löytyä kiinteistön nykyiset omistajat henkilötunnuksineen. Mikäli kuolinpesä haluaa tehdä sähköisen kaupan, tulee sen ensin hakea kiinteistölle selvennyslainhuutoa.

Lisätietoja Routamapin sähköisestä kiinteistökaupasta:

Tommi Uusimäki
DI, kiinteistötalous | MSc, real estate economics

Tommi on Routamapin yrittäjä ja toimitusjohtaja, koulutukseltaan kiinteistötalouden diplomi-insinööri ja maanmittausinsinööri (AMK). Tommi vastaa Routamapilla projektien ja hankkeiden suunnittelusta ja organisoinnista sekä muun muassa kiinteistön kauppakirjojen laatimisesta ja tieisännöinnistä.