Yksityistiet

Yksityisteiden hallintopalvelut avaimet käteen -periaatteella

Routamap tarjoaa yksityisteihin liittyviä asiantuntijapalveluita tieisännöinnistä tieyksiköintiin, koulutukseen ja konsultointiin.
 
Yksityisteiden hallintapalvelu eli tieisännöinti on tarkoitettu kaikenkokoisille tiekunnille Pohjois-Suomen alueella. Ulkoistaessaan tieisännöinnin alan ammattilaiselle tiekunnilta säästyy aikaa ja he voivat olla varmoja siitä, että asiat hoituvat lakien ja säädösten mukaisesti.
 
Tieisännöijä hallinnoi yksityistien asioita; Hän pitää tiekunnan yhteys- ja omistajatiedot ajan tasalla, hän hoitaa laskutusta, hakee avustuksia sekä hoitaa tiekunnan kokousjärjestelyt.
 
Routamapilla sinua palvee Suomen Tieyhdistyksen kouluttama TiKo tieisännöitsijä ja kiinteistötalouden diplomi-insinööri Tommi Uusimäki.

Vältä virheet

Säästä aikaa ja nauti mielenrauhasta, kun yksityistien hallinnoinnistasta huolehtii alan ammattilainen

Lisää tehokkuutta

Ulkopuolinen ja riippumaton tieisännöitsijä tuo tehokkuutta sekä suunnitelmallisuutta tiekunnan toimintaan.

Helppoa asiointia

Kaikki tiekunnan asiakirjat löytyvät sähköisestä järjestelämästämme. Pääset tutustumaan asiakirjoihin missä ja milloin haluat.

Yksityistiepalvelumme

tieisännöinti

Yksityisteiden hallintopalvelut

Yksityistien hallintopalvelumme helpottaa yksityistien arkea ja vapauttaa hoitokunnan resursseja tarjoamalla asiantuntija-apua moniin tiekunnan hallinnollisiin tehtäviin.

Hallintopalvelumme sisältää

 • Tiekunnan kokousvalmistelut, kokouskutsujen laatiminen ja postitus
 • Kokoukseen osallistuminen & kokouspöytäkirjan laatiminen
 • Asiakirjojen laadinta: toimintakertomus, tilinpäätösasiakirjat, asialista,
  talousarvio ja toimintasuunnitelma
 • Tiekunnan taloushallinto: pankkiasioiden hoitaminen & kirjanpito
 • Tiemaksujen maksuunpanoluettelon laatiminen
 • Tiemaksujen laskuttaminen & mahdolliset perintätoimenpiteet
 • Osakasrekisterin ja yksikkölaskelman ylläpito
 • Kunnan avustusten hakeminen
 • Tieosakkaiden ja hoitokunnan neuvonta
 • Tiekunnan asiakirjojen jako salasanalla suojatulla Internet-sivustolla, josta jokainen tiekunnan jäsen voi niihin käydä tutustumassa milloin vain

Palvelu onnistuu tarpeidenne mukaan myös suppeampana.

Tieyksiköinti

Tieyksiköinti on toimenpide, jolla määritetään kunkin tieosakkaan osuus yksityistien kokonaiskäytöstä. Osakaskohtaisia tieyksiköitä käytetään tiekunnan hallinnossa sekä tien ylläpitokustannuksia määrättäessä.

Tieyksiköinti kannattaa pitää ajan tasalla osakkaiden tasapuolisen kohtelun takaamiseksi, ja kokonaan uudelleen yksiköinti kannattaa tehdä noin viiden vuoden välein.

Tietyksiköinnit toteutetaan 1.1.2019 voimaan tulleen yksityistielain (560/2018) sekä Maanmittauslaitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Routamap laatii tieyksiköinnit toimistotyönä yhteistyössä tien hoitokunnan kanssa. Tieyksiköinnin lopputuotteena toimitamme tiekunnalle tieyksiköinnin, osakasluettelon, maksuunpanoluettelon sekä kartan tiekunnan alueesta.

Koulutus ja konsultointi

Tarjoamme myös koulutusta ja konsultointia yksityistieasioihin liittyen niin kunnille, oppilaitoksille tai yrityksille ja yhteisöille.

Koulutus voi sisältää kokonaisia koulutustilaisuuksia, yksittisiä asiantuntijaluentoja tai lyhyitä tietoiskuja esimerkiksi teemoilla yksityistielainsäädäntö, tiekunnan perustaminen, tiekunnan hallinto, tieyksiköinti tai yksityistien kunnossapito.

Voimme myös laatia erilaisia selvityksiä ja raportteja, toimia asiantuntijana eri toimielimissä, aktivoida tiekuntia tai toimia erilaisissa yksityisteihin liittyvissä projektitehtävissä.

Kiinnostuitko yksityistiepalveluistamme? Pyydä tarjous tai kysy lisää!

Tavoitat meidät niin puhelimella, sähköpostilla kuin yhteydenottolomakkeen kautta.
Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Myynti

TOMMI UUSIMÄKI
tommi.uusimaki@routamap.fi
+358 50 501 2349

Toimistomme

Rovakatu 17, 3. krs
96100 Rovaniemi

Palvelemme

Maanantai – perjantai klo 8-17