fbpx

Tieisännöinti

Yksityisteiden hallintopalvelut avaimet käteen -periaatteella

Yksityisteiden hallintopalvelu eli tieisännöinti on tarkoitettu kaikenkokoisille tiekunnille Pohjois-Suomen alueella. Ulkoistamalla tieisännöinnin alan ammattilaiselle tiekunnalta säästyy aikaa ja osakkaat voivat olla varmoja siitä, että asiat hoituvat lakien ja säädösten mukaisesti.

Tieisännöinti helpottaa yksityistien arkea

Tieisännöijä hallinnoi yksityistien asioita ja vapauttaa hoitokunnan resursseja tarjoamalla asiantuntija-apua moniin tiekunnan hallinnollisiin tehtäviin. Hän pitää tiekunnan yhteys- ja omistajatiedot ajan tasalla, hoitaa laskutuksen, hakee avustuksia sekä hoitaa tiekunnan kokousjärjestelyt.

Aletaanko hommiin?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

tieisännöintiä digitaalisia järjestelmiä hyödyntäen

Mitä isännöintipalvelumme sisältää?

Kokousjärjestelyt

Hoidamme tiekunnan kokousten valmistelun ja järjestelyt, kuten kokouskutsujen laatimisen ja niiden toimittamisen tiekunnan osakkaille.

Taloushallinto

Tiekunta on tilinpitovelvollinen. Hoidamme tiekunnan lain mukaiset taloudenpitovastuut eli kirjanpidon, laskujen maksamisen, talouden seurannan sekä talousarvion laadinnan.

Osakasluettelot ja tieyksikkölaskelma

Ylläpidämme tiekunnan osakasluetteloa sekä osakaskohtaista tieyksikkölaskelmaa, huolehdimme tarvittavien yhteystietojen päivittämisestä sekä ilmoituksista viranomaisrekistereihin.

Avustusten hakeminen

Huolehdimme kunnan avustusten hakemisesta sekä tarvittavien dokumenttien toimittamisesta kuntaan tien hoitokunnan puolesta.

Tiekunnan kokous

Osallistumme tiekunnan kokoukseen asiantuntijaroolissa, hoidamme kokouksen läpiviennin ja laadimme kokouspöytäkirjan.

Tiekunnan asiakirjat

Laadimme tiekunnan tarvittavat asiakirjat, kuten tiedotteet, toimintakertomuksen ja tilinpäätösasiakirjat, talousarvion ja toimintasuunnitelman.

Tiemaksut

Laadimme maksuunpanoluettelon hyväksytyn tieyksiköinnin pohjalta, laskutamme tiemaksut osakkailta ja huolehdimme tarvittaessa perintätoimenpiteistä.

Opastus ja neuvonta

Opastamme ja neuvomme tiekunnan osakkaita sekä tien hoitokuntaa yksityisteihin liittyvissä kysymyksissä.

Sähköinen asiakirjapankki

Luotettavaan ja läpinäkyvään hallintoon mielestämme kuuluu, että tiekunnan keskeiset asiakirjat ovat kaikkien tieosakkaiden saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Tallennamme muun muassa kokouspöytäkirjat, tieyksikkölaskelmat sekä maksuunpanoluettelot salasanalla suojattuun sähköiseen asiakirjapankkiin, josta ne ovat tieosakkaiden tarkasteltavissa milloin vain.

Etä- ja hybridikokoukset

Voimme toteuttaa tiekunnan kokouksen digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen joko niin sanottuna hybridimallina tai tarvittaessa jopa kokonaan etäkokouksena. Hybridimallissa osakkaat voivat osallistua kokoukseen sekä “normaalisti” fyysisesti paikanpäällä kokoustilassa tai etäyhteyden (kuten Google Meet, Teams, tms) avulla. Tuomme etäyhteydet mahdollistavat laitteet kokouspaikalle ja hoidamme samalla kokouksen teknisen toteutuksen.

Mitä tieisännöinti maksaa?

Tieisännöintipalvumme hinta koostuu perusmaksusta sekä osakaskohtaisesta maksusta.

Perusmaksulla katetaan tieisännöinnistä tulevia kiinteitä kuluja, kuten ohjelmisto- ja laitekuluja sekä kokousjärjestelyihin liittyviä kuluja.

Osakasmaksulla katetaan osakaskohtaisia kuluja kuten osakasluettelon ja tieyksiköinnin ylläpitoa, tiemaksujen seurantaa sekä osakkaille tarjottavaa opastusta ja neuvontaa.

Palvelun hintaan vaikuttaa muun muassa tiekunnan kokousväli (1-4 vuotta) sekä esimerkiksi laskujen maksamiseen liittyvät asiat.
Kysy tarjousta, niin kerromme lisää!

Pienille tiekunnille palvelu on mahdollista sopia tuntiveloitteiseksi.

Kiinostuitko tieisännöintipalvelustamme? Kysy tarjous alla olevalla lomakkeella!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pyydän tarjousta