fbpx

Meistä

Routamap on kiinteistöihin ja maankäyttöön erikoistunut ratkaisutoimisto Rovaniemeltä, Lapista. Tarjoamme ratkaisuja kiinteistöihin, maankäyttöön, tieisännöintiin, ulkoilureitteihin sekä karttoihin ja paikkatietoon liittyvissä kysymyksissä.

MIKSI Routamap?

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita palveluita uusinta teknologiaa, innovatiivista ajattelua, jatkuvaa kouluttautumista ja lappilaista työmoraalia hyödyntäen. Monipuolisen ja ajantasaisen teknologian hyödyntämisen ansiosta yrityksen hallinnollinen puoli, eli toimisto, kulkee taskussa. Tämä mahdollistaa nopean, joustavan ja mutkattoman työnteon paikasta riippumatta.

Vaikka yrityksen nimi kuvastaa jäätynyttä maavettä, ei toimintamme rajoitu pelkästään arktisille alueille vaan toimialuettamme on koko maailma.

Routamapin tarina

Olen aina ollut kiinnostunut kartoista, niinkun suunnistajilla on tapana. Ensimmäisen suunnistuskarttani tehin kesätöiden ohessa vuonna 2004 kasvattajaseuralleni Länsi-Rajan Rastille. Tuolloin en olisi uskonut, että kartoista tulee vielä ammatti.

Muutaman seuraavan kesän tehin karttahommia Väylän molemmin puolin Ylitorniolla ja naapurikunta Övertorneålla. Ylioppilaskirjoitusten ja Lahdessa vietetyn armeijavuoden jälkeen matka suuntautui Rovaniemen ammattikorkeakouluun maanmittaustekniikan opintojen pariin.

Idea yrityksestä jalostui perustamisen tasolle keväällä 2009, kun karttahommia tuntui löytyvän muualta maakunnasta enemmänkin. Muutaman vuoden yritys pyöri opintojen ohella sivutoimisena, ja 2013- se on työllistänyt allekirjoittaneen kokonaan.

Vuoden 2016 alusta yhtiömuoto vaihtui toiminimestä osakeyhtiöksi. Samalla MAPQ jäi historiaan, yrityksen toiminta laajeni ja siitä lähtien uudet haasteet on kohdattu Routamap Oy:n nimellä.

Tommi Uusimäki, Yrittäjä

Asiantuntijamme

Tommi Uusimäki

DI (real estate economics)
Julkinen kaupanvahvistaja
TIKO tieisännöitsijä

Tommi on kiinteistöihin ja maankäyttöön liittyvien kysymysten asiantuntija, julkinen kaupanvahvistaja ja tieisännöitsijä. Ylitorniolta kotoisin oleva Tommi vastaa Routamapilla projektien ja hankkeiden suunnittelusta ja organisoinnista sekä muun muassa kiinteistön kauppakirjojen laatimisesta ja tieisännöinnistä. Maanmittausalalle Tommi on ajautunut suunnistustaustan myötä, jossa Tommi on kilpaillut SM-tasolla.

Anssi Koirikivi

Maanmittausinsinööri (AMK)


Anssi on Routamapin kartta- ja paikkatietoguru, jonka päävastuualueita ovat kartta-aineistojen muokkaaminen, maastosuunnittelu sekä erilaisten kartoitushankkeiden toteuttaminen. Anssi on kotoisin Haapajärven hiihtopitäjästä, ja Anssin voikin työpäivien ohessa bongata maastohiihdon Suomen Cupin lähtöviivalta, rullahiihtolenkiltä tasatyöntöä lykkimästä tai suunnistusrasteilta.