Yksityistiet

Yksityisteiden hallintopalvelut avaimet käteen -periaatteella

Routamap tarjoaa yksityisteihin liittyviä asiantuntijapalveluita kuten tieisännöintiä, tieyksiköintiä sekä  koulutusta ja konsultointia yksityistieasioissa. Yksityisteiden hallintopalvelu eli tieisännöinti on tarkoitettu kaikenkokoisille tiekunnille Pohjois-Suomen alueella.
 
Ulkoistamalla tieisännöinnin alan ammattilaiselle tiekunnilta säästyy aikaa ja he voivat olla varmoja siitä, että asiat hoituvat lakien ja säädösten mukaisesti.
 
Tieisännöijä hallinnoi yksityistien asioita. Hän pitää tiekunnan yhteys- ja omistajatiedot ajan tasalla, hoitaa laskutuksen, hakee avustuksia sekä hoitaa tiekunnan kokousjärjestelyt.
 
Routamapilla teitä palvelee Suomen Tieyhdistyksen kouluttama Tiko-tieisännöitsijä ja kiinteistötalouden diplomi-insinööri Tommi Uusimäki.

Vältä virheet

Säästä aikaa ja nauti mielenrauhasta, kun yksityistien hallinnoinnista huolehtii alan ammattilainen.

Lisää tehokkuutta

Ulkopuolinen ja riippumaton tieisännöitsijä tuo tehokkuutta ja suunnitelmallisuutta tiekunnan toimintaan.

Helppoa asiointia

Kaikki tiekunnan asiakirjat löytyvät sähköisestä järjestelmästämme. Pääset tutustumaan asiakirjoihin missä ja milloin haluat.

Yksityistiepalvelumme

tieisännöinti

Tieisännöinti

Yksityistien hallintopalvelumme eli tieisännöinti helpottaa yksityistien arkea ja vapauttaa hoitokunnan resursseja tarjoamalla asiantuntija-apua moniin tiekunnan hallinnollisiin tehtäviin.

Tieisännöitsijä hoitaa tiekunnan arjen ja talouden pyörittämisen, tiekunnan kokousjärjestelyt sekä neuvoo ja opastaa tieosakkaita ja hoitokunnan jäseniä.

Hyödynnämme tieisännöinnissä alan viimeisimpiä ohjelmistoja, digitaalisia ratkaisuja sekä läpinäkyvää hallintotapaa. Näin ollen ammattilaisen toimesta hoidetun tieisännöinnin kustannus yksittäiselle tieosakkaalle on yllättävän pieni.

Mitä tieisännöinti sisältää?

Kokousvalmistelut

Hoidamme tiekunnan kokousten valmistelun ja järjestelyt, kuten kokouskutsujen laatimisen ja niiden postittamisen tiekunnan jäsenille.

Tiekunnan taloushallinto

Pidämme huolen tiekunnan taloudesta. Huolehdimme tiekunnan pankkiasioiden hoitamisesta, kirjanpidosta sekä talousarvion laatimisesta tiekunnan hallinnon tarpeisiin.

Osakasluettelot

Ylläpidämme tiekunnan osakasluetteloa sekä osakaskohtaisen tieyksikkölaskelmaa, ja huolehdimme tarvittavien yhteystietojen päivittämisestä myös MML:n yksityistierekisteriin.

Avustukset

Hoidamme kunnan avustusten hakemisesta aina ajallaan, sekä tarvittavien dokumenttien toimittamisesta kuntaan tien hoitokunnan puolesta.

Tiekunnan kokous

Osallistumme tiekunnan kokoukseen asiantuntijaroolissa, hoidamme kokouksen läpiviennin ja laadimme kokouspöytäkirjan.

Asiakirjojen laadinta

Laadimme tiekunnan päätöksenteossa tarvittavat asiakirjat, kuten muun muassa toimintakertomuksen ja tilinpäätösasiakirjat, talousarvion ja toimintasuunnitelman.

Tiemaksut

Laadimme tiemaksujen maksuunpanoluettelon tieyksiköinnin pohjalta, laskutamme tiemaksut osakkailta ja hoidamme tarvittavat perintätoimenpiteet.

Neuvonta ja opastus

Neuvomme ja opastamme tiekunnan osakkaita sekä tien hoitokuntaa kaikissa yksityisteihin liittyvissä kysymyksissä.

Sähköinen asiakirjapankki

Luotettavaan ja läpinäkyvään hallintoon mielestämme kuuluu, että tiekunnan keskeiset asiakirjat ovat kaikkien tieosakkaiden saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta.Tallennamme muun muassa kokouspöytäkirjat, tieyksikkölaskelmat, sekä maksuunpanoluettelot salasanalla suojattuun sähköiseen asiakirjapankkiin, josta ne ovat tieosakkaiden tarkasteltavissa milloin vain.

Hybridi- ja etäkokoukset

Voimme toteuttaa tiekunnan kokouksen digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen joko niin sanottuna hybridimallina tai tarvittaessa jopa kokonaan etäkokouksena. Hybridimallissa osakkaat voivat osallistua kokoukseen sekä “normaalisti” fyysisesti paikanpäällä kokoustilassa tai etäyhteyden (kuten Google Meet, Teams, tms) avulla. Tuomme etäyhteydet mahdollistavat laitteet kokouspaikalle ja hoidamme samalla kokouksen teknisen toteutuksen.

Tieisännöinnin palvelu laaditaan aina tiekunnan tarpeiden mukaan, ja palveluita voidaan toteuttaa myös tuntiveloitteisena asiakkaan niin halutessa.

Tieyksiköinti

Tieyksiköinti on toimenpide, jolla määritetään kunkin tieosakkaan osuus yksityistien kokonaiskäytöstä. Routamap laatii tieyksiköinnit toimistotyönä yhteistyössä tien hoitokunnan kanssa. Tieyksiköinnin lopputuotteena toimitamme tiekunnalle tieyksiköinnin, osakasluettelon, maksuunpanoluettelon sekä kartan tiekunnan alueesta.

Tieyksiköinti kannattaa pitää ajan tasalla osakkaiden tasapuolisen kohtelun takaamiseksi, ja kokonaan uudelleen yksiköinti kannattaa tehdä noin viiden vuoden välein. Osakaskohtaisia tieyksiköitä käytetään tiekunnan hallinnossa sekä tien ylläpitokustannuksia määrättäessä.

Tieyksiköinnit toteutetaan 1.1.2019 voimaan tulleen yksityistielain (560/2018) sekä Maanmittauslaitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Voit jättää tarjouspyynnön tieyksiköinnistä sivun alareunasta.

Koulutus ja konsultointi

Tarjoamme yksityistieasioihin liittyvää koulutusta ja konsultointia kunnille, oppilaitoksille ja yrityksille sekä yhteisöille.

Koulutuksemme voi sisältää kokonaisia koulutustilaisuuksia, yksittäisiä asiantuntijaluentoja tai lyhyitä tietoiskuja esimerkiksi teemoilla yksityistielainsäädäntö, tiekunnan perustaminen, tiekunnan hallinto, tieyksiköinti tai yksityistien kunnossapito.

Voimme laatia myös erilaisia selvityksiä ja raportteja, toimia asiantuntijana eri toimielimissä, aktivoida tiekuntia tai toimia erilaisissa yksityisteihin liittyvissä projektitehtävissä.

Kiinnostuitko yksityistiepalveluistamme? Pyydä tarjous ja kysy lisää!

Tavoitat meidät niin puhelimella, sähköpostilla kuin yhteydenottolomakkeen kautta.
Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntö

Missä yksityistie sijaitsee? Voit myös laittaa kiinteistötunnuksen helpottamaan paikallistamista.
Kuinka pitkä yksityistienne on?
Kuinka monta vakituista asuntoa tien varrella on?
Kuinka monta loma-asuntoa tien varrella on?
Kuinka monta maatilaa tien varrella on?
Kuinka monta metsätilaa tien varrella on?

Yhteystiedot

Myynti

TOMMI UUSIMÄKI
tommi.uusimaki@routamap.fi
+358 50 501 2349

Toimistomme

ROVANIEMI
Rovakatu 17, 3. krs
96100 Rovaniemi