fbpx

Lapland O Week 2022

Elämysrastiviikko Lapland O Week saatiin taas järjestettyä onnistuneesti heinä-elokuun vaihteessa. Järjestyksessään kolmas tapahtuma suunnistettiin tänä vuonna Saariselällä, kun aiemmat kaksi vuotta rastiviikko on sijoittunut Ylläksen maastoihin. Saariselkä tarjosi hienot puitteet tapahtumalle.

Tapatumakeskukset Kiilopäällä ja Kaunispäällä

Tämän vuoden tapahtumakeskukset olivat Kiilopään tunturikeskuksessa sekä Kaunispään huipulla. Saariselän maastot avotuntureineen, jylhine kuruineen, tiukkoine notkorinteineen ja tunturikoivikkoineen tarjosivat jokaiselle päivälle omanlaisensa erilaisen suunnistuksellisen haasteensa. Ylläksen maastoihin nähden maastot Saariselällä ovat vielä hieman jylhempiä ja vähemmän kivisiä, joka varmasti miellyttivät suunnistajia.

Kyllähän Suomenkin Lapista vielä hienompiakin maastoja löytyy, mutta tämän koko luokan tapahtumassa kilpailukeskusta ei voi enää sijoittaa mihin vain. Saariselän alueen palvelut ja maastot toimivat tässä tapauksessa hienosti.

Karttoja ja ratoja 260 kilometrin päähän kotoa

Routamapin roolina järjestelyissä oli totuttuun tapaan tapahtuman karttatyöt, ratasuunnittelu, sekä lähdön järjestäminen. Tämän vuoden tapahtumaa varten kartoitettua aluetta kertyi noin 15km2, kun mukaan lasketaan myös harjoitusmaasto. Tämän kokoluokan tapahtuman maasto- ja ratatöiden suorittaminen 260 kilometrin päässä kotoa on jo itsessään melkoinen haaste yhdistettynä Pohjois-Lapin varsin lyhyeen kesäaikaan. Hyvällä suunnittelulla tästäkin selvittiin kolmen kartoittajan kombolla.

Ratamestari Taivaisen luomat radat monipuolisine haasteineen saivat myös osallistujilta paljon kehuja, ja niistä saataneen nauttia myös tulevien vuosien tapahtumissa.

Ensi kesänäkin Saariselällä

Osallistujamäärältään tapahtuma oli historiansa suurin, joten näyttää siltä, että tapahtumalle on kysyntää jatkossakin. Ensi vuoden tapahtuman osalta suunnittelutyöt Saariselälle on jo aloitettu, joten ensi vuoden tapahtuma kannattaa laittaa muistiin jo nyt ensi kesän suunnistusreissuja suunnitellessa. 

Tapahtuman ilmoittautuminen avattiin joulukuun alussa, joten nyt pääset jo varmistamaan osallistumisesi ensi kesän tapahtumaan.

Valtiassarjojen Gps-seurannat 2022