fbpx

Verkkolaskutus käyttöön tieisännöintiasiakkaille

Otamme käyttöön verkkolaskutuksen kaikille tieisännöintiasiakkaillemme vuoden 2024 aikana. Verkkolaskutus parantaa tiekunnan taloushallintoa ja on seuraava askel tiekuntien digitaalisten palvelujen kehittämisessä, jolla pyrimme parantamaan tieosakkaiden palveluja sekä luomaan entistä läpinäkyvämpää hallintoa tiekunnille.

Verkkolaskutus on aiemmin ollut mahdollista yritysmuotoisile tieosakkaille,  mutta nyt palvelu laajenee myös yksityisten tieosakkaiden pariin. Verkkolaskutuksen käyttöönoton myötä tieosakkailla on mahdollisuus valita paperi- tai sähköpostikirjeen sijaan tiemaksulaskut verkkolaskuina omassa verkkopankissaan. Verkkolaskutuksen tavoitteena on tiekunnan postikulujen pieneneminen sekä tiemaksujen karhuamistarpeen väheneminen.

 – Toivomme, että verkkolaskut otetaan yksityisten tieosakkaiden keskuudessa heti aktiiviseen käyttöön. Verkkolaskutus on huomattavasti kirjepostia luotettavampi laskutusmuoto ja säästää myös tiekunnan rahoja, kun kallis kirjeposti siirretään digitaaliseen muotoon, toteaa Routamapin yrittäjä Tommi Uusimäki.

Verkkolaskutus otetaan tiekuntien käyttöön porrastetusti vuoden 2024 aikana. Tiedotamme osakkaita tiekunnittain, kun verkkolaskutus on mahdollista aktivoida omassa verkkopankissa.

Verkkolaskujen lähettäminen onnistuu seuraavien pankkien asiakkaille: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Ryhmä, POP pankit ja Bonum Pankki, S-Pankki, Säästöpankit, Ålandsbanken, DNB NOR Bank

Verkkolaskutus myös laskujen vastaanottoon

Palvelun käyttöönoton jälkeen tieisännöintiasiakkaanamme toimiva tiekunta voi myös vastaanottaa verkkolaskuja. Näin ollen tiekunnille palveluja tarjoavat urakoitsijat sekä muut toimijat voivat myös toimittaa laskuja kirjepostia tai sähköpostia luotettavammin tiekunnan verkkolaskuosoitteella.

Tiekunnan näkökulmasta verkkolaskutus helpottaa laskujen hyväksymisprosessia. Kun lasku saadaan suoraan tieisännöintiohjelmaan, nopeutuu ja varmentuu laskujen hyväksyttäminen tiekunnan puheenjohtajalla merkittävästi.

Tiedotamme myös tiekunnille laskuja lähettäviä urakoitsijoita muutoksista heti, kun palvelu on tiekunnan käytössä.

Näin tilaat tiekunnan laskut verkkolaskuina

Voit vastaanottaa tiekunnalta verkkolaskuja tilaamalla tiekunnalta tulevat laskut e-laskuina  (esimerkkinä op.fi sivusto). Huom! Laskujen tilaaminen eri pankkien välillä voi vaihdella.

1.  Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse sivun keskeltä ’Maksut’ -osion alalaidasta Tilaa e-laskuja

 

2.  Kirjoita avautuvaan ikkunaan tiekunnan nimi ja klikkaa ’Hae’. 

3.  Valitse avautuvasta luettelosta tiekunta, jolta haluat vastaanottaa verkkolaskuja ja paina ’Hyväksy’.

Kun tiekunta seuraavan kerran lähettää laskuja, saat ne automaattisesti verkkolaskuna suoraan verkkopankkiisi. Tämä nopeuttaa laskutusta sekä säästää tiekunnan rahoja postikirjeiden lähettämisen vähentyessä.

Kiinnostaako tieisännöinti? Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta!

Päivitetäänkö teänki tiekunnan palvelut 2020-luvulle?

Tutustu tieisännöinnin palveluumme ’Tieisännöinti’-sivuillaa. Sivuilla olemme kuvanneet, millaisen palvelupaketin tieisännöintipalvelumme sisältää. 

Sivuilta löydät myös helpon tarjouspyyntölomakkeen, jolla pyydät helposti tarjousta palvelustamme.