fbpx

reittisuunnittelu

Reittisuunnittelu konseptista toteutukseen

Ulkoilureitti on paljon muutakin kuin metsään opastettu polku tai ura. Reittisuunnittelu kannattaakin aloittaa konseptin suunnittelulla, käyttäjäryhmien määrittelyllä sekä paikallisten tahojen ja yrittäjien osallistamisella.

Ulkoilureitit ja niiden suunnittelu sisältää paljon etukäteissuunnittelua, erilaisiin tausta-aineistoihin, kuten kaavoihin ja alueselvityksiin perehtymistä, toimimista yhdessä hankkeen eri tahojen kanssa sekä hallinnollisten toimenpiteiden hoitamisen.

Me voimme hoitaa ulkoilureittien suunnittelutyön joko yhteistyössä tilaajan kanssa tai kokonaan ulkoistettuna projektina.

Ulkoilureitit konseptista toteutukseen

Reitin suunnittelu kannattaa aloittaa konseptin määrittämisellä. Miksi reittejä tehdään? Kuka niitä käyttää? Tuleeko matkailijat, käyttäjien kielitaito tai reitin käyttäjien osaaminen huomioida reittiä suunnitellessa? Miten paikalliset käyttäjät ja alueen toimijat kuten yrittäjät huomioidaan suunnittelussa?

Me määrittelemme suunnittelun tavoitteet, huomioimme reittien yhteiskäyttömahdollisuudet, huomioimme maanomistusolot, luontokohteet sekä määritämme tarvittavat kunnostustoimenpiteet. Tarvittaessa hoidamme myös hankalat maanomistajaneuvottelut ja järjestämme reittejä koskevat yleisötilaisuudet.

Tilaajalle toimitamme hankkeesta riippuen aina valmiit reitti-, opaste- ja työsuunnitelmat sekä digitaalisen kartta-aineiston reitistöstä.

 

Aletaanko hommiin?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

ULKOILUREITTIEN SUUNNITTELUA
ASIAKASTA AJATELLEN

Reittisuunnittelua asiakkaan tarpeiden mukaisesti

Voimme hoitaa reittien toteutuksen kokonaisurakkana (sisältäen kaikki maastotyöt, neuvoottelut ja suunnittelut) tai voimme toimia reittien toteutuksessa ulkoisena asiantuntijana. Hoidamme puolestasi myös reittien hoito- ja ylläpitotarpeiden suunnittelun ja reitti-infran määräaikaistarkastukset.

Kiinostuitko? Kysy lisää asiantuntijaltamme!